13. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft on lõpuks tegemas midagi õigesti?

Microsoft paistab olevat lõpuks loonud ühe eduka riistvaralise toote nende tahvelarvuti Surface 2 näol. Saadavus on piiratud ning esialgset numbrid viitavad heale müügile, kuid kõik veel kivisse raiutud ei ole.

Läinud nädalal avalikustas New York Times üdini positiivse arvustuse Microsofti 32-gigabaidise, 449 dollarit maksva Surface 2 tahvelarvuti kohta. "Tarkvara särab läbimõeldud ja innovaatilistest uuendustest, mis tõenäoliselt leiavad oma tee konkurentide süsteemidesse," seisis tolles artiklis.

"Innovatsioon" ei ole just sõna, mille poolest Microsoft hiljuti väga tuntud oleks. Firma kandis hiljuti maha ühe miljardi dollari väärtuses tahvelarvuteid, mis ei leidnud ostjaid, kuid nüüd võib lõpuks ometi midagi edukalt neilt loota, kirjutab MarketWatch.

Microsoft tõi eelmine aasta suurt pettumust valmistanud Windows 8, misjärel sai firma tugeva kriitika osaliseks. Insenerid läksid tagasi tööle ning selle aasta oktoobris tuldi välja Windows 8.1, tuues tagasi ka näiteks "Start" nupu.

Esialgu on küll veel liiga vara kindlaid järeldusi Surface'i edust teha, kuid selleks on olnud vihjeid. Mustal reedel oli 199 dollari peale hinnatud 32GB Surface 2 Best Buy enim müüdud toode, lüües teisele kohale maabunud Apple'i 16GB iPad 2.

Microsoft ise pole veel mingeid müüginumbreid avalikustanud. Firma pressiendaja sõnul on 22. oktoobril turule tulnud tahvelarvuti "müünud väga hästi", aga mingeid täpseid numbreid ei öelnud.

Eile Microsofti Ühendriikide veebipoes näitas, et nii 449 dollarit maksev 32GB ja 549 dollarit maksev 64GB Surface 2 olid välja müüdud.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755