Indrek Kald • 20. detsember 2013
Jaga lugu:

Kunagise eduka IT-firma omanik mõisteti rahapesus õigeks

Harju maakohus mõistis täna kogu süüdistuse ulatuses õigeks inimesed ja nendega seotud firmad, keda süüdistati kuritegeliku ühendusena suures rahapesus, sh omaaegse eduka IT-firma Rove Digital juhi Vladimir Tšaštšini.

Kohus leidis, et süüdistatavate tegevuses puudus kuriteokoosseis ning mõistis seetõttu Vladimir Tšaštšini (33), Valentina Tšaštšina (64), Timur Gerassimenko (33), Dmitri Jegorovi (35) ja Konstantin Poltevi (30) ning nendega seotud firmad õigeks, ühtlasi tühistatakse otsuse jõustumisel ka nende varadele seatud arestimised, kirjutas ERR.

Samas ei vabastata Vladimir Tšaštšinit, Gerassimenkot, Jegorovit ja Poltevit vahi alt, kuna nende suhtes on pooleli nende USA-le väljaandmise menetlus.

Riigiprokurör Piret Paukštys kinnitas, et vaidlustab maakohtu otsuse kindlasti Tallinna ringkonnakohtus.

Süüdistuse järgi organiseeris Vladimir Tšaštšin 2006. aastast kuni 2011. aasta novembrini pahavara väljatöötamist, levitamist ja haldamist, mille abil nakatati vähemalt neli miljonit arvutit sajas riigis, et suunata arvutite kasutajaid klikkima määratud reklaame, mille eest saadi tasu internetireklaami vahendamisega tegelevailt äriühinguilt 22 miljoni dollari ulatuses.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee