Autor: Marek Mühlberg • 20. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 vahetas Kesk-Eestis kogu võrgu välja

Tele2 lõpetas Järva-, Jõgeva- ja Viljandimaal ehitustööd, millega vahetati välja kogu 2G ja 3G tugijaamade raudvara ning lisati 13 uut saatejaama.

Tele2 Eesti raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul töötavad lisatud 3G saatjad uuel 900 MHz sagedusel, mis tagab parema siselevi. “Lisaks suurendasime olemasolevate jaamade mahtu ja võimsust,” ütles Sarri.

“Meie mõõtmistulemuste kohaselt paranes 3G levi kolmes maakonnas keskmiselt 35 protsenti. Koos 2G ja 3G võrgu väljavahetamisega ehitasime ühtlasi välja ka 4G valmisoleku,” lisas Sarri.

Võrguvahetuse käigus lisas Tele2 Järvamaale viis 3G ja ühe 2G saatejaama – Türi, Paide, Oisu ja Lehtse piirkondadesse.

Jõgevamaale lisas Tele2 kolm 3G saatejaama Jõgevale, Laiusele ja Sulustveresse.

Viljandimaal lisati neli uut 3G saatejaama Viljandisse, Kolga-Jaanisse, Leiele ja Tustisse. “Viljandimaa uued jaamad on käivitatud, kuid tegeleme seal veel täppishäälestamisega, mis saab lõplikult valmis jaanuari keskpaigaks,” ütles Sarri.

Tele2 vahetab Eestis aastaga järk-järgult välja kogu oma raadiovõrgu töökindlamate, võimsamate ja energiasäästlikemate seadmete vastu ning lisab selle käigus ka uusi saatjaid ja 4G võimekuse. Hetkel toimuvad tööd Lõuna- ning Ida-Eestis, kus võib seetõttu esineda lühiajalisi levikõikumisi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755