Autor: Marta Jaakson • 31. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EKI baromeeter: IT-sektor õitseb edasi

Konjunktuuriinstituudi (EKI) detsembrikuine baromeeter näitas Eesti IT-sektori jätkuvat õitsengut.

Baromeetrist selgus, et teenuste müük IT-sektori ettevõtteil kasvas viimasel kolmel kuul ning jätkab kasvu ka 2014. aasta esimeses kvartalis. Suurema nõudluse tõttu on 36% ettevõtteid viimastel kuudel töötajaid juurde võtnud ja 41% näeb ette töötajate arvu suurenemist esimeses kvartalis.

IT-teenuste hinnad jätkavad samuti tõusu. Käibe kasvu takistab eelkõige kvalifitseeritud tööjõu nappus, 33% ettevõtteist nimetas seda olulisemaks käibe kasvu takistavaks teguriks. Baromeetri andmeil ei takista 25% IT-ettevõtteid arengus miski.

Microsofti Balti regiooni juht Rain Laane märkis samuti, et tööjõu puudus on IT-sektoris põhiprobleem, ent on näha, et ettevõtted siiski laienevad. Laane rääkis, et tal on hea meel, et IT akadeemia on hästi käima läinud, see annab sektorile lootust paari aasta pärast kvalifitseeritud tööjõudu juurde saada.

"Tahaks loota, et ei lähe ei hindade ega palgaralliks. Palgaralli ei vii seda majandust edasi," ütles Laane.

Ituudised.ee toetajad:
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105