31. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Newsweek taastab oma paberväljaande

2012. aasta sügisel oma paberversioonist loobunud Newsweek plaanib selle taastada, kirjutab New York Times.

Kavatseme tulla välja 64-leheküljelise ajakirjaga kas jaanuaris või veebruaris, ütles Newsweeki peatoimetaja Jim Impoco. Tema sõnul sõltub väljaanne rohkem tellijate kui reklaamiandjate rahast, mis tähendab, et lugejad hakkavad maksma rohkem kui varem.

Newsweeki paberväljaande taastamine on positiivne signaal digitaalmeediaga heitlevatele ajakirjadele. 2010. aastal aga müüs Newsweeki omanik Washington Post ajakirja miljardär Sidney Harmanile, kes ühendas Newsweeki veebilehega Daily Beast. See ühendamine aga ei hakanud korralikult tööle ning nii teatatigi 2012. aasta oktoobris, et Newsweek ei ilmu enam ajakirjana. Sellega lootsid omanikud säästa 40 miljonit dollarit aastas ja samal ajal jätkata Newsweeki ilmutamist online-ajakirjana.

Ent ka sellest polnud kasu ning tänavu augustis ostis IBT Media Newsweeki. Uus peatoimetaja Jim Impoco, kes on endine New York Timesi toimetaja, on praeguseks palganud juurde uusi inimesi ning otsib võimalusi rahvusvaheliseks laienemiseks.

Autor: Kristi Malmberg, aripaev .ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755