Autor: Rivo Sarapik • 15. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaks Eesti firmat kandideerivad Euroopa parimaks

Kaks siinset IT-firmat kandideerivad Euroopa parimaks ettevõtteks konkursil European Business Awards.

100 konkursil kandideeriva firma seas püüavad esikohta Fortumo ja Santa Monica Networks Group. Fortumo valisid eestlased ka nn Eesti riiklikuks meistriks. Mõlemad ettevõtted kandideerivad Euroopa parimale infosüsteemi ettevõtte preemiale.

Mobiilimakseid pakkuv Fortumo kasvatas 2012. aastal jõuliselt käivet - poole võrra 12,7 mln euroni. Kasumiks kogunes viiendiku võrra enam ehk miljon eurot. Ettevõte saavutas eelmisel aastal Äripäeva Tartumaa ja telekomifirmade TOPis vastavalt 12. ja 8. koha.

Santa Monica Networks Group pakub läbi tütarfirmade andmesidetaristu teenuseid Eestis, Lätis, Leedus ja Soomes. Ettevõtte käive ulatus 2012. aastal 5,7 ja ärikasum 6 mln euroni. Äripäeva Eesti Edukamate Ettevõtete edetabelis ehk TOP100 pingereas saavutas firma mullu 27. koha.

Innovatsiooni ja kasvu väärtustav konkurss European Business Awards kutsuti ellu 2006. aastal.

Konkursi võitjad selgitavad välja ekspertide žürii ja poliitilised võtmeisikud. Näiteks on firmasid hinnanud Rumeenia, Belgia, Bulgaaria ja Eesti president, aga ka tippjuhid, näiteks Nestle endine tegevjuht Peter Brabeck-Lethmathe. Võitjad selgitatakse kümnes kategoorias ja kuulutatakse välja 27. mail Kreekas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755