Autor: Marek Mühlberg • 15. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötajate registrit hakkab arendama CGI Eesti

CGI Eesti AS sõlmis möödunud aasta lõpus lepingu Maksu- ja Tolliametiga töötajate registreerimise süsteemi arendamiseks. Hankelepingu esialgne eeldatav kogumaksumus koos käibemaksuga on 420 000 eurot.

Tööd alustati selle aasta algusest ning CGI ülesandeks saab e-maksuameti infosüsteemi arendamine, mis võimaldab tööandjatel teha registrisse kandeid ning isikutel enda töötamise seaduslikkust kontrollida.

Lisaks teeb CGI registri andmed X-tee ja e-maksuameti kaudu kättesaadavaks teistele registri andmetele õigust omavatele osapooltele ning võimaldab Töötukassal ja Tööinspektsioonil registrisse kandeid teha.

1. juulist 2014 koondab maksuamet rahvastikuregistriga seotava andmebaasiga ühte inimese andmed mitmete riigiasutuste jaoks. Andmeid saavad maksu- ja tolliamet, politsei- ja piirivalveamet, haigekassa, töötukassa, tööinspektsioon, sotsiaalkindlustusamet.  Uus ja ühtne teabesüsteem vähendab andmete topelt esitamist ning aitab ümbrikupalgaga võidelda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755