Autor: Raivo Sormunen • 27. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google ostab Jaan Tallinna osalusega idufirma

Google ostab väidetavalt vähemalt 400 miljoni dollari eest erakapitali käes oleva tehisintellekti arendava firma DeepMind Technologies Ltd, mille üks investoreid ja nõustajaid on Skype'i arendaja Jaan Tallinn.

Otsingumootor kinnitas eile ettevõtte ostu, kuid täpset hinda ei ole veel kommenteerinud, kirjutab tehnoloogiasait techcrunch.com.

Tehnoloogiasait Re/Code kirjutas allikatele viitamata, et tehingusummaks oli 400 miljonit dollarit (292 miljonit eurot). Sotsiaalmeedias räägitakse ka enam kui 500 miljoni dollarisest (365 miljoni euro) hinnast.

DeepMind Technologies rajati kolme aasta eest Demis Hassabise, Shane Leggi ja Mustafa Suleymani poolt ning tegeleb universaalsete iseõppivate algoritmrakenduste loomisega. Ettevõttel on internetis vaid väga lühidalt firmat tutvustav koduleht, kus otsitakse endaga liituma talendikaid inimesi.

Google on viimastel aastatel kasvatanud oma tähelepanu tehisintellektidele, tegeledes isejuhtivate autode ja robotite projektidega.

2012. aastal palkas Google enda ridadesse Ray Kurzweili, kes on antud valla üks säravamaid tähti. Mullu mais teatas börsifirma koostööst NASA ning mitme ülikooliga Quantum Artificial Intelligence labori loomisest.

Allikatele tuginedes võeti ka antud tehingu raames üle pigem tehisintellekti arenevad inimesed, kui firma.

DeepMindi omanikeks on Re/Code'i allikate andmeil PayPali asutaja ja Transferwise ühe rahastaja Peter Thieli poolt loodud Founders Fund. Lisaks on ettevõtmise raha pannud ka Hongkongi riskifirma Horizons Ventures. Algstaadiumis on firmat rahastanud ka Jaan Tallinn, keda tituleeritakse meedias ka ettevõtte nõustajaks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755