Autor: Alyona Stadnik • 4. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bill Gates hakkab tööle nõunikuna

Microsoft nimetas täna ettevõtte uueks juhatuse esimeheks Satya Nadella, kes oli seni Microsoft Cloudi asepresident. Ettevõtte nõukogu esimees Bill Gates nimetati tehnoloogianõunikuks.

„Selle ümberkujundamisaja jooksul ei ole paremat inimest kui Satya Nadella, kes juhiks Microsofti,“ ütles Microsofti asutaja ja nõukogu esimees Bill Gates. „Satya on osutunud liidriks, kellel on tugevad insenerioskused, ärivisioon ja võime tuua inimesi kokku. Tema nägemus sellest, kuidas tehnoloogiat saab kasutada ja kogemus on see, mida Microsoft vajab, sest alanud on järgmine peatükk, milles firma laiendab oma innovatsiooni ja kasvu.“

Nadella liitus ettevõttega 1992. aastal. Ta on juhtinud strateegiat, ettevõtte toodete ja teenuste tehnilist poolt.

Microsoft lisas oma teates, et nõukogu esimees Bill Gates hakkab tehnoloogianõunikuks ja pühendab rohkem aega ettevõttele ning firma toodete loomisse, toetades Nadellat. John Thompson nimetati uueks nõukogu esimeheks.

„Microsoft on üks haruldasi firmasid, kes on osalenud maailma tehnoloogilises pöördes, ja mul on suur au olla selle ettevõtte juht,“ märkis Nadella. „See võimalus, mida Microsoft mulle annab, on suur, aga selleks, et sellest kinni haarata, on meil vaja hoida asjad fookuses, liikuda kiiremini ja jätkuvalt muutuda. Suur osa minu tööst on tuua innovaatilisi uusi tooteid meie klientidele.“

Endine juht Steve Ballmer, kes mullu läks pensionile, kiidab valikut. „Olen temaga töötanud üle 20 aasta ja tean, et Satya on õige juht Microsoftile, ja seda just õigel ajal,“ märkis Ballmer. „Mul oli au töötada koos andekate inimestega ja ma tean, et nende kirg ja nälg suureneb ja muutub koos Satyaga tugevamaks." 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474