Autor: Eliisa Matsalu • 6. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starmani juht: töötaja ei panusta ettevõtte riski

Starmani juhi Peeter Kerni arvates peab eristama töötajat aktsionärist ja seetõttu ei saa eeldada ettevõtte edukusest ka palgatõusu.

Palgainfo agentuuri juht Kadri Seeder kirjutas, et töötajate palgasoovi võivad kergitada ettevõtte hea kasuminumber ja väljamakstud dividendide teated.

„Töötaja palga määrab siiski tema tublidus ja turusituatsioon. Kahtlen, et kui ettevõte oleks kahjumis, siis töötajad paneksid omalt poolt ise raha juurde, nagu palka polekski vaja,“ märkis Kern.

Tema sõnul ei võta töötaja riski nagu aktsionär, mistõttu saab ta tasustatud nii, nagu ettevõttes ette nähtud. „Ettevõtte kasumi ja töötaja palga side pole nii otsene,“ ütles Kern. Seetõttu leiab ta, et kasumist osa tahtev tööline peaks kaaluma ise aktsionäriks hakkamist. „Siis saab tööline koos tööandjaga võtta ühiselt riske,“ arvas ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755