6. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Twitteri kasv tekitab investorites muret

Twitter avalikustas esimest korda börsifirmana enda kvartaalsed majandustulemused ning otsekohe sai tunda Wall Streeti raevukust, kui firma kasutajate hulk jäi oodatule alla ning aktsia saadeti investorite poolt tugevasse langusse.

Twitter teenis neljandas kvartalis 511,5 miljonit dollarit kahjumit, mis aasta varem oli veel 8,7 miljonit, vahendab MarketWatch. Käibe kasvas aastaga 112,3 miljonilt 242,7 miljoni dollarini.

Korrigeeritud kasum oli aga 2 senti aktsia kohta, mis lõi analüütikute ootusi. Viimased prognoosisd firmale 2 senti aktsia kohta korrigeeritud kahjumit 218 miljoni dollarilise käibe juures.

Käesolevaks kvartaliks prognoosib Twitter käivet vahemikus 230-240 miljonit dollarit, tugevalt üle analüütikute prognoositud 215,2 miljoni.

Aktsia aga läks tugevasse langusesse, sest investorid ja analüütikud pole rahul keskkonna kasutajanumbritega. Twitteri sõnul oli neljandas kvartalis neil keskmiselt 241 miljonit igakuist kasutajat, mis jäi 8 miljoni võrra Wall Streeti ootustele alla. Probleem seisnes ka selles, et võrreldes kolmanda kvartaliga oli kasv tagasihoidlik, sest toona oli 232 miljonit igakuist Twitteri kasutajat.

Pettumuse valmistasid ka Twitteri n-ö seinavaatamised (ajajoone vaatamised), mida oli kvartalis 148 miljardit. Analüütikud ootasid, et inimesed käiksid tihemini mikroblogikeskkonnas ning prognoosisid 174 miljardit seinavaatamist.

Järelturu kauplemises muutusid muidu optimistlikud investorid süsimustadeks pessimistideks, saates Twitteri aktsia New Yorgi börsil ligi 18% langusesse.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474