Autor: Ave Lepik • 12. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsusasutused saavad ühtse visuaalse identiteedi

Tänasest algab valitsusasutuste üleminek ühisele visuaalsele identiteedile. Ühine identiteet põhineb riigivapil ja sellest tuletatud kolme lõviga logol, selgitab riigikantselei.

„Ühise visuaalse identiteedi kasutuselevõtt aitab muuta valitsuskommunikatsiooni ühtsemaks ning toetab põhimõtet, et valitsusasutused töötavad ühtse meeskonnana kodaniku teenistuses,“ sõnas valitsuskommunikatsiooni direktor Inga Bowden.

„Oleme loonud kõigile valitsusasutustele ühesuguse kujundusega logod ja lisaks enam kui 80 erinevat kujundusmalli või –näidist,“ ütles visuaalse identiteedi välja töötanud disainimeeskonna loovjuht Kristian Kirsfeldt disainibüroost Velvet. Tema sõnul on tegemist seni Eesti suurima identiteedivahetusprojektiga.

Ühisele visuaalsele identiteedile ülemineku tähtaeg on 1. jaanuar 2015.

2011. aasta lõpus korraldati avalik ideekonkurss valitsuslogo leidmiseks. Ideekonkursile laekus 39 kavandit, mille seast saadi ka valitsuslogo ideekavand – Asko Künnapi "Prima Facie".

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755