21. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google oli WhatsAppi eest valmis rohkemgi maksma

Kolmapäeval 19 miljardi dollarilises tehingus Facebooki perre läinud WhatsApp oli väidetavalt saanud Google'ilt juba mitu kuud varem pakkumise ning otsinguhiid oli valmis Facebooki üle trumpama.

Forbesi andmeil pakkus Google umbes pool aastat tagasi WhatsAppi ülevõtmiseks 10 miljardit dollarit. Allikate sõnul ei tulnud see pakkumine aga kohaga Google'i nõukogus vastupidiselt Facebooki tehingule.

Väidetavalt oli Google sedavõrd huvitatud WhatsAppi ülevõtmisest, et oli lausa pakkunud idufirmale raha informatsiooni eest, kui mõni teine firma pöördub nende poole sama sooviga.

Allikate sõnul kohtus Google'i tegevjuht Larry Page WhatsAppi kaasasutaja ja tegevjuhi Kan Koumiga veel eelmise nädala lõpus, et veel üheteistkümnendal tunnil üritada peatada tehingut Facebookiga, kirjutas tehnoloogiauudiste vahendaja The Information.

Page oli nimetanud WhatsAppi suureks ohuks Facebookile ning käis välja plaani pakkuda veelgi rohkem raha WhatsAppi ülevõtmiseks, kirjutas The Information.

Koum ning Facebooki kaasasutaja Mark Zuckerberg on paar aastat olnud sõbrad ning mõte firmade liitmisest tekkis ühisel õhtusöögil vähem kui kuu aega tagasi.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755