Raido Neemre • 3 märts 2014

Bitcoini omanikud leidsid digitaalrahale turvalise koha

Mt. Goxi kokkukukkumine ja hirmud sadade miljonite dollarite väärtuses Bitcoinide kaotsimineku või varguse osas on pannud investoreid oma turvameetmeid karmistama. Mõned taiplikud Bitcoini investorid on leidnud lahenduse kübervarastele ja online rahavahetuse ebastabiilsusele: nad prindivad oma virtuaalsed säästud välja ja peidavad need reaalses maailmas.

Hiljuti, kui sai teatavaks, et küberkurjategijad on sadu tuhandeid arvuteid nakatanud Pony nimelise viirusega, mis aitab varastada Bitcoine ja teisi virtuaalvaluutasid, tegi see investorid küberraha hoiustamise suhtes eriti tähelepanelikuks.

Mõned suhtuvad Bitcoini kui uude digitaalsesse rahasse, mis ühel päeval võib asendada reaalse maailma sularaha ning säilitavad virtuaalraha nagu tavalist valuutat, lukustastes selle turvalisesse kohta või peidavad kingakarpi.

Igal virtuaalsel rahakotil on unikaalne, privaatne number. Numbri kirjutamine paberile hoiab rahakoti sisu kõigi, ka kriminaalide, pilkude eest varjul.

Kuigi Bitcoinide säilitamine väljaspool internetivõrku aitab eemale hoida virtuaalkurjategijaid, loob see vägagi reaalse riski sissemurdmisteks ja potentsiaalseteks vägivaldseteks röövideks.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Mari Sarapuu
Mari SarapuuIT konverentside programmijuhtTel: 5372 1821