Autor: Raido Neemre • 3. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Boeing arendab isehävivat telefoni

Praegusel nutitelefoni ajastul arendab Boening seadet, mis kustutab kõik selle kõne ja sõnumite andmed kui keegi püüab seda lahti muukida.

Boeingu seade on üks kahest salakavalast uuest “Mustast telefonist”, mis toodi sellel nädalal avalikkuse ette. Mõlema seadme sihtgrupiks on privaatsus-tundlikud kliendid, kes soovivad peituda kasvava mobiilikommunikatsiooni jälgimise eest.

Boeing juba pakub turvalist kommunikatsiooniteenust USA presidendi õhulennukites ning hakkab seadet peagi pakkuma ka valitsuse ametnikele ja nende töövõtjatele.

Hoolimata Boeingu lootusest hoida oma seadme arendus saladuskatte all, lekkisid ettevõtte Musta telefoni detailid Föderaalse Kommunikatsiooni Ameti avaldatud dokumentide kaudu.

“Boeing on oma Musta telefoni arendanud peamiselt valitsusasutustele ning nende töövõtjatele, kindlustamaks, et andmed ja kõned, mida nende töötajad kasutavad, oleksid kõrgelt turvatud,” selgub dokumentidest, mis palub seadme konfidentsiaalset käsitlemist. 

Seadme detailid on “ülitundlikud” ning iga töötaja või klient, kes seadmega kokku puutub, peab allkirjastama konfidentsiaalsuslepingu, sõnas Boeing.

Ebaselgeks jääb see, kuidas Boeingu isehäviv telefon erineb Apple ja Samsungi ning teiste mobiilitootjate poolt pakutavatest “tapjanuppudest”, mis võimaldavad kustutada varastatud või kaotatud seadmetest kõik andmed.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755