3. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loome kodanikefoorumi

Üliõpilane Marek-Marcos Vetevool teeb ettepaneku luua internetipõhine piirkondlik kodanike keskkond-foorum, kus saab teostada kodanikualgatusi, arutada poliitika üle, küsida üksteiselt abi jms.

Inimeste omavahelised sotsiaalsed sidemed on nii majanduskasvu kui ka poliitika aluseks. Ent kõik ei saa olla seotud kõigiga. Kodanikefoorumi eesmärk on omavahel kokku viia kohalikud inimesed, et julgustada neid rohkem omavahel lahendama nii suuremaid kui ka väiksemaid probleeme, ent miks mitte ka tegelema nende küsimustega, millega tegeleb valitsus.

Välja näeks kodanikefoorum internetis sarnaselt Geni platvormiga, ainult et ei hõlma see mitte sugulasi, vaid lähikondseid: neid, kes elavad ühes piirkonnas. Justkui maakaardi peal võiks olla kirjas, kes elavad su lähedal ja mis tegevused neil parasjagu käsil on. Nii saab igaüks leida oma ettevõtmisele abikäsi ja samuti ka ise abi pakkuda. Kui inimesed soovivad omavahel lahendada mõnda suuremat probleemi, siis on foorum hea koht ka selle rahastuse üle arutleda. Sündmusi lisada võib igaüks ja tulevikuideed on eriti oodatud. Asja mõte on tuua inimesed veebis üksteisele lähemale ja kergendada ühiste huvide nimel tegutsemist. Pisikese riigina on meil seda kergem teoks teha kui suurtel riikidel.

Selline internetiplatvorm võiks olla seotud veebilehtedega nagu valitsus.ee, eesti.ee jne, aga ka kohalike omavalitsuste kodulehtedega, pikemaajalises perspektiivis kõigi infoallikatega, mida piirkondlikul kogukonnal võiks vaja minna.

Artikkel ilmub Tallinna Kaubamaja, Danske Banki, EMT, Raidla Lejins & Norcousi, Saku Õlletehase, Tallinna Vee ja Äripäeva arvamuskonkursi „Edukas Eesti“ raames.

Autor: Vilja Kiisler, Marek-Marcos Vetevool

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755