5. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

President Ilves lendab Jaapanisse

President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves lendavad täna visiidile Jaapanisse, kus kohtuvad keiser Akihito ja keisrinna Michikoga.

Eesti riigipead saadab äridelegatsioon, kuhu kuuluvad kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler Taavi Kotka. Samuti on delegatsioonis riigikogu kolm liiget: Eesti-Jaapani parlamendirühma esimees Imre Sooäär ja aseesimees Sven Sester ning Vladimir Velman.

Äridelegatsiooni kuuluvad Kristi Tiivas ja Krista Mihkelsaar (EAS), Aleksander Reitsakas (Aktors OÜ), David O`Brock (Molycorp Silmet AS), Dan Bogdanov (Cybernetica AS), Indrek Kaing (Reklaamilahenduse OÜ), Tea Varrak ja Innar Liiv (Tallinna Tehnikaülikool), Siim Kabrits (Berry Group OÜ), Sonny Aswani (Tolaram Group), Eva Maran (Pravi Investeeringud OÜ), Tõnu Hein (Rakvere Targa Maja Kompetentsikeskus), Priit Rohumaa (Viru Keemia Grupp AS), Martin Talvari (Startup Sauna), Reimo Hammerberg (Barto Tours OÜ), Raul Allikivi (Estasia OÜ) ning EAS-i esindaja Jaapanis Kosaku Yamaguchi.

Eesti riigipea visiidi peamisteks eesmärkideks on tipptaseme julgeoleku- ja majanduspoliitilised arutelud ning kahe riigi info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, kübervaldkonna suhete edendamine ja ärikontaktide tihendamine, vahendas presidendi kantselei.

Ilves kohtub lisaks Jaapani peaminister Shinzo Abega, parlamendi ülemkoja spiiker Masaaki Yamazakiga, infotehnoloogiapoliitika eest vastutava ministri Ichita Yamamoto ning väliskaubanduse organisatsiooni (JETRO) esimehe hr Hiroyuki Ishigega.

President Ilves peab loengu Waseda Ülikoolis, rääkides  Eesti ja Jaapani ühishuvidest ja väärtustest nii IT vallas kui ka geopoliitikas. Ta esineb Tokio pressiklubis (Japan National Press Club, JNPC), kohtub ettevõtjatega majandusassotsiatsioonis JANE, kus räägib Eesti digiühiskonna edust ning külastab Microsofti Jaapani peakorterit, kus toimub Eesti ja Jaapani idufirmade tutvumiskohtumine.

Eesti riigipead saatvasse delegatsiooni Tagasi Eestisse jõuab riigipea 8. märtsil.

Autor: Ave Lepik, aripaev .ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052