18. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome ettevõtja ostis bitcoinide tulu eest Eestis mõisa

Soome hõbedaärimees Risto Pietilä ostis virtuaalse valuutaga teenitud tulu eest Lääne-Virumaal mõisa, mille ametlik müügihind oli umbes miljon eurot.

Tegu on Eesti ja ilmselt ka maailma kõige suurema bitcoinitehinguga, kuigi seni on bitcoin jäänud tehnika- ja finantsasjatundjate pärusmaale, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kava järgi peaks Risto Pietilä looma Malla mõisa bitcoinikeskuse, kus käivad koos maailma varakad bitcoini entusiastid.

Esimesed teated Eestis toimunud bitcoinidega rahastatud tehingust pärinevad tundmatult, isegi kahtlaselt veebilehelt. „Sel nädalal märgib 28. veebruar 2014 ajaloolise ja monumentaalse tehingu kulminatsiooni: bitcoin’idega teenitud tulu eest osteti loss, mis on pühendatud bitcoini arengu toetamiseks. Asukoht Eestis Läänemere ääres on kergesti leitav, kui sisestada Google Mapsi märksõnad „Malla, Estonia”,” teatab barokses keeles uudis veidras veebiväljaandes The Business Forum Journal.

Loe pikemalt Eesti Päevalehest.

Autor: Kristi Malmberg, aripaev .ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052