Autor: Romet Kreek • 24. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia: Microsofti tehing venib aprilli

Nokia, kes püüab viia lõpule mobiiltelefonide üksuse müüki Microsoftile, teatas, et 5,44 miljardi eurone tehing venib järgmisse kuusse, kuna Aasia regulaatorid hindavad seda.

Varem prognoosis ettevõte, et tehing viiakse lõpule märtsis. Nokia teatas, et mõlemad ettevõtted on pühendunud tehingu lõpuleviimisele, vahendab Bloomberg.

Microsoft ostab üksuse ja mõnede patentide kasutamise litsentsid, et pakkuda nutitelefoniturul konkurentsi Apple’ile ja Samsung Electronicsile. Nokia keskendub mobiilsideseadmete tootmisele.

Rivaalid Huawei Technologies ja Samsung on väljendanud muret Hiinale, et tehing võib tuua kaasa kõrgemad patendi litsentsitasud. Nokia ja Microsoft on juba saanud  tehingule heakskiidu USA ja Euroopa konkurentsiametitelt. Maksuvaidlus Indiaga ei mõjuta tehingu ajastust, teatas Nokia.

Täna on Nokia aktsia hind langenud Helsingi börsil 3%, 5,27 eurole.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755