Autor: Romet Kreek • 26. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook sukeldub riistvaraärisse

Facebook ostab 2 miljardi dollariga kahe aasta vanuse Oculus VR, mis toodab mänguritele virtuaalreaalsuse prille, vahendab Reuters.

Sedasi ostab Facebook end kiiresti kasvavasse kantavate tehnoloogiavidinate ärisse oma ajaloo esimese riistvaratehinguga.

„Teeme pikaajalise panuse, et ümbritsev virtuaalsus muutub osaks inimeste igapäevaelust,“ ütles Facebooki kaasasutaja ja 29aastane juhatuse esimees Mark Zuckerberg, kes kandis pressikonverentsil Oculuse prille ja ütles, et „see on erinev kõigest sellest, mida ma olen elus kogenud“.

Ta lisas, et Facebook ei ole huvitatud riistvarakompaniiks muutumisest ega püüa pikaajaliselt teenida kasumit nende seadmete müügilt. Ta loodab teenida nende abil reklaami ja virtuaalkaupade müügilt.

„Kujutle end mängus, kus sa õpid klassis koos kogu maailma õpilaste ja õpetajatega või konsulteerid oma arstiga näost näkku, pannes vaid kodus need prillid ette," ütles ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755