Autor: Kaisa Gabral • 26. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pillesaar: Reform on tööjõumaksu plaaniga õigel teel

Reformierakonna poolt koalitsioonilauale pandud tööjõumaksude langetamise plaan on majanduslanguse valguses väga õige, märkis Jaan Pillesaar. 

SEB langetas Eesti selle aasta majanduskasvu prognoosi 2,6 protsendilt 0,5ni.

Panga analüütikute hinnangul ei ole välistatud majanduse täielik seisak või isegi langus.

AS Helmes teevjuht Jaan Pillesaar loodab, et uuel koalitsioonil on ka head ideed, mida nende negatiivsete kaasefektide vastu ette võtta.

"Reformierakonna poolt koalitsioonilauale toodud erinevad tööjõumaksude langetamise plaanid on majanduslanguse valguses väga õige samm.

Madalamad tööjõumaksud suurendavad inimeste sissetulekuid, toetavad uute legaalsete töökohtade loomist ja seega vähendavad töötute arvu," vastas Pillesaar.

Ta lisas, et lastetoetuste suurendamine mõjub samas majandusele pigem pärssivalt. "Nagu igasugune ümberjagamine, ning tahes-tahtmata meenuvad õudsad lood sellest, kuidas eluheidikutest abielupaarid otsustavad ainult sellepärast lapsi saada, et lastetoetust saada. Ning samal ajal saavad lastetoetust ka pered, kes seda tegelikult üldse ei vaja," lisas Pillesaar.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755