Autor: Rainer Saad • 2. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlaste keeleõppe idufirma kaasas miljon eurot

Eestlaste loodud keeleprogramm Lingvist on investoreilt kogunud juba miljon eurot. Ettevõtte rahastamises osalevad arengufondi investeerimisettevõte SmartCap, Soome riskikapitali fondid ning mitmed ingelinvestorid.

Aasta tagasi Mait Münteli, Ott Jalakase ja Andres Koerni poolt loodud Lingvist lubab võõrkeele õppurile 200 tunniga selgeks teha. Esialgu saab programmi abil õppida prantsuse ja hispaania keelt, kirjutas Techcrunch.

Lingvisti on toetanud ka kümmekond ingelinvestorit, kellest enamik on eestlased. Mõned neist on ka endised Skype'i töötajad. Lisaks õnnestus Lingvistil pääseda ka Techstars ärikiirendisse, kuhu tuhandete ettevõtete seast saavad valituks kümme parimat.

Šveitsis Euroopa tuumauuringute keskuses CERNis tuumafüüsikuna töötanud Mait Münteli sõnul on ta alati tahtnud keeli õppida, aga tal ei ole selleks kunagi aega olnud. "Ma ei leidnud ühtegi enda jaoks sobivat õppevahendit ja otsustasin lõpuks ise keeleõppeprogrammi ehitada," ütles ta.

Algselt lõi Müntel prototüübi, mille abil õnnestus tal 200 tunniga selgeks saada prantsuse keel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755