Rainer Saad • 2. aprill 2014
Jaga lugu:

Eestlaste keeleõppe idufirma kaasas miljon eurot

Eestlaste loodud keeleprogramm Lingvist on investoreilt kogunud juba miljon eurot. Ettevõtte rahastamises osalevad arengufondi investeerimisettevõte SmartCap, Soome riskikapitali fondid ning mitmed ingelinvestorid.

Aasta tagasi Mait Münteli, Ott Jalakase ja Andres Koerni poolt loodud Lingvist lubab võõrkeele õppurile 200 tunniga selgeks teha. Esialgu saab programmi abil õppida prantsuse ja hispaania keelt, kirjutas Techcrunch.

Lingvisti on toetanud ka kümmekond ingelinvestorit, kellest enamik on eestlased. Mõned neist on ka endised Skype'i töötajad. Lisaks õnnestus Lingvistil pääseda ka Techstars ärikiirendisse, kuhu tuhandete ettevõtete seast saavad valituks kümme parimat.

Šveitsis Euroopa tuumauuringute keskuses CERNis tuumafüüsikuna töötanud Mait Münteli sõnul on ta alati tahtnud keeli õppida, aga tal ei ole selleks kunagi aega olnud. "Ma ei leidnud ühtegi enda jaoks sobivat õppevahendit ja otsustasin lõpuks ise keeleõppeprogrammi ehitada," ütles ta.

Algselt lõi Müntel prototüübi, mille abil õnnestus tal 200 tunniga selgeks saada prantsuse keel.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt