Autor: Sirje Rank • 2. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siemensi juht ei peaks Putiniga pildile minema

Saksamaa asekantsler ning majandus- ja energeetika minister Sigmar Gabriel taunis tööstuskontserni Siemensi juhi Joe Kaeseri hiljutist visiiti Venemaale, kus ta kohtus Venemaa presidendi Vladimir Putiniga viimase residentsis Moskva lähistel.

Gabrieli sõnul ei peaks Saksamaa ettevõtted euroopalikke väärtusi ärihuvide eest maha müüma.

"Ausalt, minu jaoks oli see stseen pisut kohatu," ütles Gabriel eile intervjuus telekanalile ARD. "Me ei taha majandussanktsioone, kuid me peame ka Venemaa presidendile näitama, et tema imperialistlik poliitika ei ole meile aktsepteeritav," vahendas ministrit agentuur Bloomberg.

Samal ajal kui EL ja USA üritavad Venemaad sanktsioonidega survestada Ukrainas tagasi tõmbuma, on Putin paljudele Saksamaa suurkorporatsioonidele oluline majanduspartner. Kriitiliste väljaütlemistega ELi ja sanktsioonide aadressil on esinenud teiste seas Adidase, ThyssenKruppi ja Deutsche Posti tippjuhid.

Kaeser kohtus Putiniga läinud nädala kolmapäeval, kui USA president Barack Obama väisas Euroopat. Siemensi juht kinnitas, et neil on Venemaal pikaajalised plaanid. Kaeser kohtus ja arutas koostööplaane ka Gazpromi juhi Alexei Milleriga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052