Sirje Rank • 2 aprill 2014

Siemensi juht ei peaks Putiniga pildile minema

Saksamaa asekantsler ning majandus- ja energeetika minister Sigmar Gabriel taunis tööstuskontserni Siemensi juhi Joe Kaeseri hiljutist visiiti Venemaale, kus ta kohtus Venemaa presidendi Vladimir Putiniga viimase residentsis Moskva lähistel.

Gabrieli sõnul ei peaks Saksamaa ettevõtted euroopalikke väärtusi ärihuvide eest maha müüma.

"Ausalt, minu jaoks oli see stseen pisut kohatu," ütles Gabriel eile intervjuus telekanalile ARD. "Me ei taha majandussanktsioone, kuid me peame ka Venemaa presidendile näitama, et tema imperialistlik poliitika ei ole meile aktsepteeritav," vahendas ministrit agentuur Bloomberg.

Samal ajal kui EL ja USA üritavad Venemaad sanktsioonidega survestada Ukrainas tagasi tõmbuma, on Putin paljudele Saksamaa suurkorporatsioonidele oluline majanduspartner. Kriitiliste väljaütlemistega ELi ja sanktsioonide aadressil on esinenud teiste seas Adidase, ThyssenKruppi ja Deutsche Posti tippjuhid.

Kaeser kohtus Putiniga läinud nädala kolmapäeval, kui USA president Barack Obama väisas Euroopat. Siemensi juht kinnitas, et neil on Venemaal pikaajalised plaanid. Kaeser kohtus ja arutas koostööplaane ka Gazpromi juhi Alexei Milleriga.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Mari Sarapuu
Mari SarapuuIT konverentside programmijuhtTel: 5372 1821