Autor: Romet Kreek • 9. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HTC ei suutnud mobiilidega kasumit teenida

Taiwani mobiiltelefonide tootja HTC teatas täna järjest juba teisest kvartalikahjumist, vahendab Bloomberg.

Esimese kvartali kahjumiks kujunes 1,88 miljardit Taiwani dollarit ehk 45 mln eurot. Analüütikud ootasid 1,71 miljardi Taiwani dollari suurust kahjumit. Ettevõte prognoosis 10. veebruaril, et kvartalikasum jääb 860 miljoni ja 3,11 miljardi Taiwani dollari vahele.

HTC tõi 25. märtsil turule oma One M8 nutitelefoni, millest loodetakse müügipäästjat. Ettevõtte on kogenud tugevamat konkurentsi Lenovo Groupilt ja ZTE-lt. HTC finantsjuht Chang Chialin ütles, et käive ja kasumlikkus paranevad tänavu, kuna pakutakse laiemas valikus keskmise hinnaga mobiiltelefone.

„Uued tooted tulid turule alles märtsis ja müük on isegi nõrgem, kui HTC prognoosis," ütles SinoPac Financial Holdingsi analüütik Calvin Huang. „Peame ootama maikuuni, et näha, kas M8 müük tuleb nii tugev, kui lootsime.“

Käive kukkus aastaga 42,8 miljardilt Taiwani dollarilt 33,1 miljardile. Analüütikud ootasid 35,4miljardilist käivet ja ettevõtte enda käibeprognoos oli 34-36 miljardit Taiwani dollarit.

Märtsis kasvas käive 2,2%, mis oli ettevõttele esimene kasvukuu alates 2011. aasta oktoobrist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755