Autor: Mari Mets • 21. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased tellivad enim e-kaupa Hiinast

Hiinast saabuvate maksikirjade maht lööb üha uusi rekordeid peaasjalikult tänu sealt saabuvale internetipoodidest tellitud kaubale, vahendas Eesti Post.

Võrreldes üle-eelmise aastaga, on Eestisse saabuvate rahvusvaheliste tähitud maksikirjade maht kasvanud ligi 600 protsenti.

 E-poodide kaudu tellitud kaupade osakaal kasvab järjest kiirenevas tempos. Kui kaks aastat tagasi märtsis telliti Hiinast ligikaudu 16 000 pakki ja mullu märtsis 30 000 pakki, siis tänavu samal ajal saabus Hiinast rekordilised 109 000 pakki. Aprillis on oodata taas uut rekordit.

E-kaubandusest tulenevate mahtude tõusuga on Eesti Post arvestanud ka oma järgmise aasta prognoose tehes ning maksikirjade saatmiselt laekuv tulu peaks moodustama 5 kuni 10 protsenti ettevõtte kogutulust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755