Autor: Raido Neemre • 22. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Küberkindlustus on muutumas üha populaarsemaks

Mitte ükski ettevõte ei ole praegusel ajal küberrünnakute eest kaitstud. Kindlustusfirmade jaoks on see aga hea uudis.

“Küberkindlustus on üks kiireimini kasvavaid kindlustuse liike”, sõnas BitSighti kaasasutaja Stephen Boyer.

Kuigi kindlustuskate oleneb teenuse pakkujast, märkis Boyer, et keskmine kindlustuskaitse plaan katab tõenäoliselt rünnaku tõttu kaotatud kasumi, kui ettevõtte koduleht on rivist väljas, rikkumisega seotud õigusabi kulud ning kulud, mis on seotud turvaaukude parandamisega. Kindlustusplaan võib katta ka tarbijaandmete kaod.

Kindlustusplaanide ulatus ja keerukus varieeruvad nii hinna kui suuruse poolest. 

“Küberkindlustus ei kata aga intellektuaalset vara, kuna kindlustusandjad ei ole suutnud välja mõelda viisi kuidas neid kulusid välja arvutada”, sõnas Boyer. Tema sõnul kasvab sektor tasapisi, olles siiski veel lapsekingades.

Information Law Groupi asutajaliige David Navetta sõnul on küberkindlustus tulnud siia selleks, et jääda. Kindlustust pakuvad juba sellised suured firmad nagu Liberty International, Axis, Travelers ja AIG.

“Üha enam tuleb turule ka väikesemaid tegijaid, kes soovivad samuti saada oma osa pirukast,” lisas Navetta.

Hoolimata sellest, et kindlustuse järele on nõudlus, ei võta kindlustusjandad kindlustada ükskõik millist ettevõtet.

Kindlustusfirmad on jätkuvalt huvitatud sellest, mis riske nad omale võtavad; see on probeem, mida Boyer ja BitSight lahendada püüavad. BitSight näiteks kasutab suuri andmeanalüüse tegemaks kindlaks ettevõtte riskitaset.

“See on suurepärane lahendus kindlustusandjatele, kuna see aitab neil oma riske vähendada ning neid enam kaitsta,” sõnas Boyer.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755