14. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google Glassi omahind kõigest 152 dollarit

Uuringufirma IHS avalikustas sel nädalal enda värske analüüsi Google Glass imeprillidest ning firma sõnul maksavad prillide komponendid ja nende kokkupanek kõigest 152 dollarit ja 47 senti. Peaaegu kümnendik 1500-dollarilisest letihinnast.

Sellele vaatamata manitseb IHS, et see hinnang võib olla eksitav, kuna paljude elektrooniliste seadmete valmistamisega kaasnevad mittematerjaalsed kulutused nagu tarkvara ning tehnika arendamine.

"Kui sa ostad 1500 dollari eest Google Glassi, siis sa saad palju, palju rohkem kui lihtsalt 152,47 dollari eest kokkupandud juppe," ütles IHS direktor Andrew Rassweiler.

Aprilli lõpus hindas TechInsightsile kuuluv Teardown.com Google Glassi omahinna veelgi madalamaks, öeldes et see on kõigest 79,78 dollarit. Google'i vastus selle peale oli, et tegu on "täiesti vale" hinnanguga.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052