Autor: Kadrin Karner • 15. mai 2014

President Ilves: e-hääle andmine on usaldusavaldus Eesti riigile

President Toomas Hendrik Ilves andis oma hääle Euroopa Parlamendi valimiste e-hääletuse esimesel päeval oma töökabinetist.

„See on Eestile kui tuntud ja tunnustatud e-riigile kohane lahendus, mis annab tänapäeva mobiilses infoühiskonnas võimaluse hääletada ka neil, kes on valimiste ajal oma kodukohast eemal,“ ütles president Ilves.

"Minule on e-hääle andmine mitte ainult mugav, aga eelkõige usaldusavaldus maailma ühele paremale IT-süsteemile, usaldusavaldus Eesti riigile," rõhutas ta.

Riigipea sõnul on Eestil võimalik pakkuda turvalist e-hääletamist tänu ID-kaardile ja rahvastikuregistrile. „Eestis korraldatakse e-hääletamist nüüd juba seitsmendat korda ning seni pole juhtunud turvaintsidente, mis oleks mõjutanud valimistulemusi,“ tõdes ta. Presidendi sõnul on e-valimised meil niisama iseenesestmõistetavad nagu näiteks see, et Eestis, kes on küberjulgeoleku üks eestkõnelejaid, tegutseb rahvusvahelise mõõtmega NATO küberkaitsekeskus.

Ilves kutsus kõiki kodanikke osalema Euroopa Parlamendi valimistel.

Riigipea infoühiskonna nõunik Epp Maaten kordas soovitust kõigil inimestel ja asutustel jätkuvalt hoolitseda oma infosüsteemide ja arvutite eest, tagamaks igapäevaselt kaitstud elu internetis: „Iga hääletaja peaks hoolitsema oma arvuti turvalisuse eest, kasutades viirusetõrjeprogramme ja täites muid kaasaja infoühiskonnas elementaarseid nõudeid. See on sama elementaarne nagu enne sõiduteele astumist vasakule ja paremale vaadata.“

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112