Autor: Kadrin Karner • 16. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna avadatakse uuring "Lingitud Eesti"

Täna toimuva seminari raames tutvustab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium koos Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liiduga maailmas uudset linkandmete kasutuselevõttu käsitlevat uuringut „Lingitud Eesti“.

Uuringu viisid läbi PricewaterhouseCoopers Eesti, SOA Trader ja Tepinfo OÜ. Järgneva 15 aasta jooksul õpivad arvutid aru saama andmete sisust ning muutuvad võimeliseks nende andmetega opereerima iseseisvalt. Viimase kolme aasta jooksul on toimunud valdkonnas hüppeline areng ning koolitusel tutvustatava uuringu eesmärgiks oli kindlaks teha, kuidas võtta Eestis linkandmetega seotud tehnoloogiad parimal moel kasutusele ning kuidas peaks Eesti linkandmete alal edasi liikuma.

Termin „lingitud Eesti“ tähistab kogu Eesti inforuumi hõlmavat hajutatud isikute, organisatsioonide, tarkade seadmete, teadmiste, infosüsteemide ning andmete koosvõimelist võrgustikku, mis on loodud IKT lahenduste toel. Samas on sellise toimiva võrgustiku loomine suur väljakutse ja eeldab läbimurret mitmetel suundadel – näiteks ülikiire andmesidevõrgu tagamine, koosvõimeliste infosüsteemide ja teadmusvõrgustike rajamine jne. Olulisim on siiski aga linkandmete kasutuselevõtt.

Uuringu algatasid Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium ning Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL). Uuring viidi läbi Riigikantselei tarkade otsuste fondi ja Euroopa Sotsiaalfondi toel.

Rohkem infot seminari kohta leiad SIIT!

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755