Autor: Ken Rohelaan • 20. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirma juht: Tamkivi teenus soodustab tööjõu liikuvust

Iga teenus või toode, mis teeb lihtsamaks vajalike elamiskulude arvutamise eri regioonides, soodustab tööjõu liikuvust, ütles idufirma SportID juht Marti Soosaar.

Kui palju võiks Sten Tamkivi uus firma Teleport Inc soodustada tööjõu liikuvust, ei hakanud Soosaar prognoosima. Soosaare sõnul liigub elu ilmselt suunas, et töö- ja elukohti hakatakse vahetama rohkem. „Mitte ainult riigi sees, vaid ka riikide vahel. Kõik, mis teeb inimestele selle raske otsuse lihtsamaks, kindlasti soodustab seda,“ ütles Soosaar.

Soosaar peab Tamkivi ettevõtmist tohutult põnevaks, kuna tema teada ei ole keegi varem midagi sellist teinud. Kuigi SportID juht pole Teleporti ärimudeli ega hinnakirjaga tutvunud, usub ta, et teenus on kindlasti huvitav mõnes seltskonnas, kes on valmis vahetama oma elukohta. Suurema potentsiaaliga sihtrühmana näeb Soosaar nii ülikooli lõpetanud kui esimeses-teises töökohas inimesi.

Soosaar isiklikult ei plaaniks kolida, kui tal oleks võimalus, põhjendades otsust firma juhtimisega. „Kui oleksin tavaline töötaja mõnes ettevõttes ja väike „pisik“ oleks sees, siis oleks kindlasti huvi. Vaataksin selle kodulehe üle, edasi juba oleneb sellest, kui palju ma rahaliselt panustama pean ja mis ma sealt saan,“ märkis Soosaar. Tema sõnul võiks Teleport olla sellistele eestlastele, kes seni on pidanud Austraaliat ägedaimaks sihtriigiks, sest toimiva lehekülje korral võiks ootustele vastavalt leida ka paremaid kohti.

Tamkivi uus firma Teleport arendab tarkvara, mis aitab inimestel, kes saavad töötada asukohast sõltumata, valida sobivat elukohta. Arvesse võetakse erinevaid näitajaid nagu majutus, toit, transport, haridus, tervishoid jne. Eesmärk oleks vähendada seniseid kulusid, et sissetulekust jääks alles rohkem vaba raha.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755