22. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ületasime 100 000 e-hääle piiri!

Euroopa Parlamendi e-hääletamisel osales tänavu 103 151 valijat. Eelmistel Euroopa Parlamendi valimistel 2009. aastal osales e-hääletamisel 58 669 inimest.

Paistab, et 100 000 piir tekitas põnevust ka valitsuses. Peaminister Taavi Rõivas andis sellest mõista oma Twitteri kontol paar tundi enne e-hääletuse lõppu.

 

 

 

 

 

E-valimiste skeptikute hoiatusi trotsides andsid seekordsel eelhääletusel 59,2% osalejatest oma hääle elektrooniliselt. Kokku osales eelhääletamisel 174 245 inimest, mis moodustab 19,3% valijatest. Nendest omakorda jaoskonnas käis valimas 71 094 inimest.

ITuudised.ee soovitab: järgmine kord võiks e-hääletamine toimuda juba mobiiliäpiga ning oma valikut võiks saada hõlpsasti jagada sotsiaalmeedia kanalites. Just see viimane mõjuks hästi valimisaktiivsusele, tekitaks sotsiaalmeedias arutelu maailmavaatelistel teemadel ning looks täiendava võimaluse poliitilise meelsuse avaldamiseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052