Autor: Kadrin Karner • 27. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kurikuulsa häkkeri abil hoidis FBI ära üle 300 küberrünnaku

Häkkimisega tegelenud grupeeringu LulzSec endine juht Hector Xavier Monsegur on peale arreteerimist 2011. aastal aidanud FBI-l ära hoida enam kui 300 küberrünnaku toimumine.

Tänu Monsegurile on õnnetunud ennetada kahjusid, mis rünnakute korral oleksid küündinud miljonitesse dollaritesse, seisab prokuratuuri poolt kohtule esitatud dokumentides. Monsegur hoidis pidevalt häkkeritega ühendust ning talle olid teada järgmised planeeritavad rünnakud. Kogu info edastas ta FBI-le, aidates seeläbi ära hoida rünnakud teiste seas USA julgeolekuvägede, konkressi ja Nasa vastu.

Endise häkkeri üle mõistetakse kohut täna, teisipäeval, vahendas BBC. Prokuratuur küsib kohtult Mosegurile osutatud abi eest ka kergemat karistust.

Häkkerrühmitus LulzSec moodustati 2011. aasta mais, kui Mosegur, tuntud ka kui Sabu, ja veel viis Anonüümse rühmituse liiget asusid koostööd tegema. Kohtule esitatavate dokumentide kohaselt vastutab grupeering Fox Television, Nintendo ja Sony vastu toime pandud suurte rünnakute ja varguste eest.

Monsegure arreteeriti juba juunis 2011, kui ta koheselt tunnistas ka oma süüd ning nõustus USA valitsusega koostööd tegema. Tänu temale õnnestus FBI-l arreteerida ka number üks küberkriminaal maailmas – Jeremy Hammond.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052