Jaga lugu:

Simson: uus eesti.ee valmib järgmise aasta teises pooles

E-riik peab muutuma inimese jaoks lihtsamaks, ütles RIAi peadirektori asetäitja Margus Simson kinnitades, et uus eesti.ee saab valmis 2015. aasta teises pooles.

"Meil on saja keskkonna asemel vaja ühte - praeguse 100 e-teenuse keskkonna asemel vajame terviklikku riigiportaali, mis on inimestele kättesaadav läbi seadmete, mida nad igapäevaselt kasutavad," rääkis Simson reedel toimunud RIA aastakonverentsil. Tema sõnul tähendab see väga palju mõtlemist teenuste arhitektuurile ning kasutajakogemuse parandamisele.

Uus eesti.ee peab Simsoni sõnul olema selline, mis töötab alati ja kõikjal – nii arvutis, tahvelarvutis kui nutitelefonis. „Uus normaalsus ei ole see, et riik on ühe sõrmepuudutuse kaugusel, vaid hoopis selles, et kõik on ära tehtud juba enne sõrmepuudutust. Kooli või pensionile minnes teeks e-riigi süsteem kodaniku eest kõik automaatselt ära.“

Eesti kohanemisvõime võti on uute tehnoloogiatega kohanemine, seega peame end kogu aeg muutma, et oleksime ülejäänud maailmas sammu või kaks ees, sõnas peadirektori asetäitja. „Me tunneme uhkust e-maksuameti, e-allkirjade, e-valimiste ja veel kõige muu üle, meil on selleks täielik õigus. Viimased seitse aastat on Eesti innovatsioon püsinud paigal. Uut murrangut e-teenustes pole toimunud, ja selleks hakkab aeg kätte jõudma.“

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee