Autor: Mait Kraun • 3. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple tutvustas uusi tarkvaratooteid

Apple tutvustas tänaõhtusel konverentsil uusi tervise ja koduga seotud tarkvaralahendusi iPadile ja iPhone’ile. Ettevõte loodab uute toodetega oma kasvu kiirendada.

Täna teatas Apple San Fransiscos toimuval aastakonverentsil uue mobiilitarkvara iOS 8 väljalaskest. Tarkvara kätkeb endas HealthKit’i, mis annab inimestele võimaluse koguda informatsiooni oma tervise kohta, et seda erinevate rakenduste kaudu hiljem analüüsida.

Samuti lasi Apple välja HomeKit’i, mis koosneb kodu-automatsiooni elementidest. Näiteks võimaldab rakendus sulgeda ja avada lukke ja garaažiuksi ning kontrollida valgustust.

Ettevõte tutvustas konverentsil ka failide talletamise ja saatmise tooteid ning Maci uuendatud operatsioonisüsteemi Yosemite.

Samal ajal kui nutitelefonid ja tahvelarvutid muutuvad välimuselt aina sarnasemaks, peavad tootjad nagu Google, Apple, Samsung ja teised eristuma üksteisest just seadmetel oleva tarkvara poolest. Uute toodete esitlemine näitab, et Apple üritab teha oma tooteid lahutamatuks osaks inimeste elus.

„Meie operatsioonisüsteem, seadmed ja teenused töötavad harmooniliselt koos,“ ütles Apple juht Tim Cook pärast konverentsi. „Koos pakuvad nad terviklikku ja kestvat kogemust,“ lisas ta.

Cook on olnud pideva surve all, et Apple tuleks välja millegi uue ja huvitavaga. Pilguheit uutele toodetele näitas, millises suunas kavatseb Apple pärast asutaja Steve Jobsi surma liikuda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052