Autor: Kadrin Karner • 6. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tegi ettepaneku tihendada koostööd infoturbe alal Euroopa Liidus

Täna toimunud võrgu- ja infoturbe direktiivi eelnõu arutelul Euroopa Liidu transpordi, telekommunikatsiooni ning energeetika nõukogul tegi Eesti ettepaneku tihedada koostööd infoturbe vallas.  

Eesti tõi välja, et alates küberrünnakutest 2007. aastal pole infoturbe koostöö liikmesriikide vahel oluliselt paranenud, eriti võrreldes teiste valdkondade arenguga, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. Seega on Eesti hinnangul oluline, et praktilise koostöö tegemise kohustus oleks fikseeritud direktiivi tasemel.

Direktiivi eelnõu kohustab liikmesriike  vastu võtma võrgu- ja infoturbe strateegia ja määrama riskide ja intsidentide ärahoidmiseks ja käsitlemiseks ning neile reageerimiseks pädeva riikliku võrgu- ja infoturbeasutuse.

Samuti käsitleb eelnõu liidu siseste eelhoiatus-, reageerimis- ja koostöömehhanismide loomist, sealhulgas ka liikmesriikidevahelist küberabi jagamist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755