Autor: Kadri Põlendik • 10. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Richard Branson investeerib TransferWise'i

Idufirma TransferWise kaasab 25 miljonit dollarit (18,4 miljonit eurot) riskikapitalifirmadelt ja erainvestoritelt, kelle hulka kuulub ka Briti ettevõtja Richard Branson.

Äripäeva aasta ärimeeste Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmanni loodud valuutavahetuse teenust pakkuv TransferWise teatas täna öösel uuest raha kaasamise ringist, mille abil kahekordistatakse järgmisel aastal ettevõtte töötajate arv 200ni. Tegemist on suurima investeeringuga Eesti idufirmasse.

18,4 miljoni eurose (25 miljonit USD) investeeringu taga on juba TransferWise’i raha paigutanud investorid Peter Thiel (riskikapitaliettevõttest Valar Ventures), IA Ventures, Index Ventures, TAG (Robin Klein ja Saul Klein) ning Le Monde’i omanik Xavier Niel. 

Uusim investor, Richard Branson on juba ka varem avalikult TransferWise’i suhtes oma poolehoidu väljendanud. “Mul on investeeringu üle ülimalt hea meel, kuna finantsteenuste ning eriti rahvusvaheliste maksete ja valuutavahetuse vanamoelises valdkonnas valitseb juba aastakümneid vajadus uute tuulte ja läbipaistvuse järele. Idufirmadel nagu TransferWise on täna väga head võimalused tulla turule murranguliste toodete ja teenustega, kasutades selleks ära tehnoloogilisi võimalusi,” ütles Branson.

“Richard Bransoni lisandumine meie investorite hulka on arusaadavalt väga suur au ja ühtlasi märk sellest, et TransferWise’i sõnum finantsteenuste läbipaistvamaks muutmise vajaduse kohta on leidnud laia vastukaja. Uue investeeringu abil plaanime kasvatada meie teenuste ülemaailmset kättesaadavust, aga samuti tõsta teadlikkust finantsteenuste eksitavate ja röövellike reklaamsõnumite suhtes,” rääkis TransferWise’i kaasomanik ja üks loojatest Taavet Hinrikus.

Täna 100 töötajaga ettevõte plaanib 2015. aasta keskpaigaks ülemaailmse töötajate arvu kahekordistada. Suur hulk uutest töötajatest asub tööle TransferWise’i Tallinna üksuses, mis on täna ka rahvusvahelise ettevõtte suurim kontor. “Meie huviorbiiti kuuluvad erinevate valdkondade spetsialistid, kelle seas on nii tarkvaraarendajad kui arveldustega tegeleva üksuse töötajad,” selgitas Triin Hertmann, TransferWise’i Tallinnas asuva arveldusüksuse juht (Head of Operations).

Alates ettevõtte asutamisest 2011. aastal on TransferWise vahendanud rohkem kui miljardi euro väärtuses klientide raha. Ettevõtte kliendid on selle aja jooksul säästnud rohkem kui 45 miljonit eurot, mis muidu oleks kulunud pankade teenustasudeks.

TransferWise pakub täna võimalust viia läbi vahetustehinguid 234 erineva valuutakombinatsiooni vahel, ettevõtte ärimahud kasvavad jätkuvalt 20-30 protsenti kuus.

TransferWise’i teenus pakub alternatiivi valuutavahetusega tegelevatele finantsasutustele, mis enamasti peidavad tehingu kulud vahetuskurssi, eksitades sellega kliente. TransferWise viib valuutavahetustehingud läbi tegeliku keskpanga kursiga. Kui Eestis on pankade tasude määrad veel suhteliselt madalad, siis võrreldes suure hulga teiste riikide pankadega suudab TransferWise pakkuda kuni 10 korda soodsamat rahavahetusteenust. See võimaldab näiteks 1 000-euro vahetuse pealt säästa kuni 45 eurot.

MIS ON MIS

TransferWise on 2010. aastal Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmanni asutatud rahvusvaheliste maksete ja valuutavahetusega tegelev ettevõte. Vahendanud rohkem kui miljardi euro väärtuses klientide raha. Kliendid on selle ajaga säästnud rohkem kui 45 miljonit eurot pankade teenustasude pealt. Pakub võimalust viia läbi vahetustehinguid 234 erineva valuutakombinatsiooni vahel, ärimaht kasvab 20-30% kuus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755