Autor: Kadrin Karner • 13. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arengufondi arenguidee konkursil kolm võitjat

Eesti Arengufondi esimese arenguidee konkursi võitjateks pärjati kolm ideed ja kuus autorit. Kolme ambitsioonika ja uudse lähenemisega idee autorid saavad aastase stipendiumi ja Arengufondi inimeste toetuse oma idee elluviimiseks.

Ideed, mis ootavad ellu viimist on ’’10 miljonit e-eestlast aastaks 2025’’ (ühiselt idee esitanud Taavi Kotka, Ruth Annus ja Siim Sikkut), ’’Ühiskondliku mõju võlakirjad’’(Maris Ojamuru) ja ’’Eesti kui hackerspace’’ (Heigo Mõlder ja Tanel Kerstna). Arenguidee konkursi võitjaid on ootamas aastane stipendium suurusega 2000 eurot kuus. Võitjad on oodatud töötama Arengufondi büroos Tallinnas, et sealsete inimeste ja võimaluste toel oma arenguidee ellu viia.

"Arenguidee konkurss on edulugu juba ainuüksi seetõttu, et meile laekus 143 ideed nii Eesti majanduse ja ettevõtluse arendamiseks, aga ka hariduselu mitmekesistamiseks ja sotsiaalsete probleemidele innovaatiliste lahenduste leidmiseks. Võitjateks kuulutatud ideid iseloomustab ambitsioonikus ja uudne lähenemine, samuti ideede elluviimise realistlikkus ning mõju Eesti majandusele ja ühiskonnale.” sõnas Tõnis Arro.

Parima ja teostatavama idee valis žürii, kuhu kuulusid Maive Rute (direktor Euroopa Komisjoni teaduse ja innovatsiooni peadirektoraadis), Ville Jehe (ettevõtja, Eesti Arengufondi nõukogu esimees), Tõnis Arro (fondi juhatuse esimees), Pirko Konsa (fondi tegevjuht) ja Sten Tamkivi (ideekonkursi inspireerija ja ettevõtja).

Arenguideede konkursi ajendiks oli ettevõtja Sten Tamkivi avaessee möödunud sügisel ilmunud Arengufondi mõtteraamatus. Essees kirjutab Tamkivi, et me ei oska endale Eestis sõnastada ilusaid, kaasahaaravaid ja inspireerivaid eesmärke. Unistamise tähtsusest rääkis Sten ka Arenguideede konkursi lõpuürituse ettekandes.

Stipendiaatidele lisaks märkis konkursi žürii ära kolm ideed, mis väärivad avalikku diskussiooni nende teostatavuse ja mõju üle – Asso Sauga idee teha Eestist  krüptorahanduse eestvedaja maailmas, Anu Kasmeli idee rahvastiku tervisekapitali arendusvõimalustest ja Jaak Vilo idee laste koolitee aasta varasemast algusest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755