17. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loomefirmade konkursi võitis depressiooniäpp

Loomeettevõtete konkursi Creative Business Cup Estonia võitis  depressiooni ennetav  mobiilirakendus Aiden App.

Täna Estonian Business School'is (EBS) peetud finaalvõistlusel selgus, et  Eestit sõidab Taani maailma suurimale loomevaldkonna ettevõtluskonkursile Creative Business Cup esindama ettevõte Aiden oma mobiiliaplikatsiooniga, mis aitab depressioonile kalduvatel inimestel ennetada probleemide süvenemist ja jälgida oma seisundit. Toote loomisel on kasutatud nii teenuse- kui veebidisaini.

Aideni mobiiliaplikatsioon „Sinu isiklik terapeut“ lahendab probleemi, mis on maailmas aktuaalne ja kasvav, rakendus aitab probleeme ennetada juba varases staadiumis ning teeb seda mänguliselt. Märkimisväärsena tõi žürii esile Aideni meeskonda kui kõige läbimõeldumat ja kõige paremini  komplekteeritud tiimi – lisaks IT-inimestele on kaasatud ka teadlaseid ja disainereid. Võitjat aitavad lõppkonkursiks ette valmistada Eesti parimad eksperdid.

„Aideni projekt on hea näide sellest, kuidas disain saab kaasa aidata väga erinevate valdkondade arendamisele. Edu korral on selle toote turg kogu maailm,“ ütles agentuuri Loov Eesti tegevjuht Eva Leemet.

Eneseabi ja taaskasutus žürii lemmikud

Lisaks sõidavad EAS-i toel Taani kogemusi omandama Alfa Arhitektid ehitusmoodulitest majaga Alfabox ja taaskasutuspuidust omanäolist mööblit tootev Derelict Furniture. 

Esile toodud ettevõtetele paneb Estonian Business School välja kolm ettevõttepõhist stipendiumi. Esikoha võitnu saab 30 akadeemilise ainepunkti (koguväärtuses tasulises õppes ca 2500 euro ees) ulatuses end EBSis täiendada, ülejäänud kaks tiimi saavad teadmisi omandada 15 ainepunkti mahus.„Kõigil ettevõtetel on täna vaja veel mõelda, kuidas disainida loovast ideest  väärtust loov toode ja seda rahvusvaheliselt turustada, oma osa on kindlasti ka esitluste viimistlemisel. EBS saab siinkohal ettevõtetele abiks olla,“ kommenteeris EBSi õppe- ja arendusprorektor Toomas Danneberg.Tallinna ettevõtlusinkubaatorite eriauhinna, osalemise inkubatsiooni stardimoodulis pälvis tootmisjääkidest mööblit tootev ettevõte UpRolls. „ See ettevõte vaatleb probleeme laiemalt ja püüab leida suurtootmise protsessis tekkivatele jäätmetele suurt lahendust,“ ütles Tallinna Ettevõtlusinkubaatorite juhatuse liige Anu Lõhmus. Konkursile laekus 18 äriideed, milles oli kas peamine või oluline osa loomesisendil.Tallinna ja Tartu eelvoorudest valiti finaali 8 ideed:

Alfa Arhitektid – ehitusmoodulid;GameBook – arendav reisimäng;Milistver OÜ - uudne nahatöötluse tehnoloogia;Up Rolls – tootmisjääkidest mööbel;Derelict Furniture – taaskasutsupuidust mööbel;Aiden – isikliku terapeudi äpp;Milli Maier&co - innovaatilised juukseehted.Extra Leg – digitaalne koduohutuse seade vaegnägijatele

Ideid hindas žürii koosseisus Andrei Korobeinik (ettevõtja ja investor), Aivar Roop (EASi ettevõtluse ja innovatsioonikeskuse juhataja), Toomas Danneberg (EBSi õppe- ja arendusprorektor), Anu Lõhmus (Tallinna Ettevõtlusinkubaatorite juhatuse liige), Ragnar Siil (Creativity Lab juhtivpartner) ja  Eva Leemet (Loov Eesti tegevjuht).

Konkurss Creative Business Cup (CBC) toimub 17.-19. novembrini Taanis, Kopenhaagenis. Konkursil osaleb enam kui 50 riiki ning auhinnafond ületab 100 000 USA dollarit. Igat riiki esindab vaid üks loomesisendiga ettevõte – kas loomeettevõte või tavaettevõtte, mille puhul  loov sisend on oluliselt tõstnud selle konkurentsivõimet.

 

Autor: Kristi Malmberg, aripaev .ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755