Indrek Kald • 17. juuni 2014
Jaga lugu:

Rõivas külastab Londonis Eesti idufirmasid

Täna õhtul Londonisse lendav peaminister Taavi Rõivas kohtub seal ka paari Eesti idufirma tegijatega.

Homme pealelõunal saab Rõivas kokku Londonis tegutsevate TransferWise'i asutajate Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmanniga, kes eelmisel nädalal kaasasid investoritelt, sh Richard Bransonilt 18,4 miljonit eurot. See on suurim investeering Eesti idufirmasse.

Samuti külastab Rõivas ilu- ja terviseteenuste alal veebikaubandust arendavat ettevõtet Wahanda. See on Briti idufirma, millesse eestlastest Skype'i-neliku firma ASI investeeris juba 2008. aastal.

Homme hommikul osaleb peaminister Margaret Thatcheri mälestuskonverentsil ja võtab osa julgeolekuteemalisest paneeldiskussioonist. Seejärel on Rõivasel kohtumine Suurbritannia peaministri David Cameroni ning asepeaministri Nicholas Cleggiga. Kohtumiste teemadeks on julgeolek, majandus ning juuni lõpus toimuv ELi Ülemkogu, kus kinnitatakse Euroopa Komisjoni presidendi kandidaat.

Neljapäeval sõidab peaminister Leipzigisse, kus ta kohtub Saksimaa peaministri Stanislaw Tillichiga ning avab Eesti aukonsulaadi. Reedel jõuab Rõivas Berliini, kus on kavas töölõuna Saksamaa liidukantsler Angela Merkeliga. Kohtumise teemadeks on julgeolek ja eesseisev NATO tippkohtumine, majandussuhted, idapartnerlus ning ettevalmistused ELi Ülemkoguks.

Peaminister Taavi Rõivas naaseb Eestisse reede õhtul.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt