Autor: Kadrin Karner • 18. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlaste äpiga saab Windows Phone'is digitaalselt dokumente allkirjastada

Tarkvaraarendusettevõte AgileWorks OÜ töötas koostöös Microsofti ja EMT-ga välja Windows Phone'i äpi „DigiDoc“. 

AgileWorks’i juhatuse liikme Karel Golbergi sõnul on ettevõttel plaanis välja tulla DigiDoc’i äpiga ka Windows 8 tahvelarvutitele. “Kindlasti ei kavatse me loorberitele puhkama jääda. Täna, kus telefonil allkirjastamise lahendus on valmis, plaanime kohe ka Windows 8 äpiga välja tulla, mis on meil juba arenduse lõppfaasis”.

Dokumentide allkirjastamiseks on vaja kehtivat Mobiil-ID kontot. Mugavamaks kasutamiseks on sisse ehitatud ka OneDrive'i pilveteenuse ja e-kirja saatmise tugi. Rakendus on tasuta saadaval kõigile kasutajatele Windows Phone’i rakenduste poest.

„See äpp on hea uudis kõigile kaugtöö harrastajatele, võimaldades olla veelgi mobiilsem ja pääseda vajalikele dokumentidele kõikjalt ligi, kuhu mobiiliühendus levib“, ütles Baltikumi Windowsi tootejuht Andres Sirel.

EMT tehnoloogiadivisjoni direktori Tiit Tammiste sõnul on hea tõdeda, et mugav ja turvaline viis Mobiil-IDga dokumente allkirjastada on nüüdsest ka Windows platvormil saadaval. „Mobiil-ID on nutiseadmete puhul täiesti asendamatu ja annab võimaluse ajast ja kohast sõltumatult mugavalt oma tähtsaid tegemisi korraldada,“ ütles Tammiste.

2013. aasta septembris Garage48 ja EMT Appmillionaire konkursist alguse saanud humoorika nimega äpp DigiFail täienes lisaarenduste tulemusena ning omandas uue nime – DigiDoc.

Äpi loomise idee tuli Microsofti platvormile süsteeme arendaval ettevõttel reaalsest vajadusest äriolukordades telefoni teel dokumente allkirjastada. Esimese versiooni avalikustamine tõestas, et huvi on laiem, mistõttu otsustati koostöös Microsoftiga ja EMT-ga välja arendada veelgi esinduslikum ning kasutajasõbralikum versioon.

Äpi autoriks on Eesti tarkvaraarendusettevõte AgileWorks OÜ, mis pakub konsultatsioone ja tarkvaraarendusteenuseid agiilsete põhimõtete alusel, spetsialiseerudes äritarkvara,  mobiili- ja veebirakenduste arendamisele. DigiDoc äpi arendusmeeskonda kuuluvad Arni Leibovitš, Karel Golberg, Juri Annikov, Märt Ringmäe, Grete Strandberg ja Pille Pilter.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755