Autor: Kadrin Karner • 18. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlaste idufirma Marinexplore laiendab tegevusala

2012. aastal eestlaste loodud idufirma Marinexplore muudab nime ja laiendab valdkonda, milles tegutsetakse.

Maailma esimene mereandmete platvorm laieneb, salvestades ja analüüsides edaspidi lisaks mereandmetele ka maa-, õhu- ja kosmosesensoritelt kogutavat informatsiooni. Siiani olid Marinexplore’i klientideks erinevad merendusega seotud tööstused ja valitsusasutused aga ka valitsusasutused, mis tegelevad nafta, gaasi, laevanduse ning mereteadusega.

Uue platvormi ja Planet OS nimega loodetakse pakkuda teenuseid laiemale tootmisharude rühmale, nende seas ilmastiku-, energia-, transpordi-, linnaplaneerimise ja põllumajandusega tegelevatele ettevõtetele ja asutustele, kes kõik püüavad toime tulla tohutu hulga andmetega, mida miljonid andurid üle kogu planeedi koguvad.

Planet OS asutaja ja tegevjuht Rainer Sternfeld ütles, et algselt loodud Marinexplore’i eesmärk oli tõsta avamere ja merenduses toimuvate otsuste kiirust. Andmete muutmise automatiseerimisega, kättesaadavaks tegemisega ja kliendi soovidele vastava visualiseerimisega aitab Planet OS paljudes rakendustes, nagu näiteks reaalajas toimuvad keskkonnaseired naftaplatvormi tegevuses. Sama tehnoloogiat kohaldatakse mitmesugustes tööstusharudes – põllumajanduses, linnaplaneerimises, laevanduses ja maatranspordis.

Marinexplore ja Planet OS on Eesti ettevõtjate poolt 2012. aastal loodud Silicon Valleys asuv suuremahulisi andmeid käsitlev platvorm. Planet OS investorite hulka kuuluvad Intertrust Technologies, Philips, ingelinvestorid energia-, automaatika-, pilvetarkvara-, ja ressursside juhtimise valdkondadest. Firma peakorter on Californias, kontorid Los Angeleses ning kõige suurem kontor Tallinnas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755