Autor: Kadrin Karner • 19. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air lubab nutiseadmeid lennu ajal senisest vabamalt kasutada 

Alates sellest nädalast saab Estonian Airi lennukites elektroonilisi seadmeid kogu lennu vältel vabamalt kasutada. Ainus tingimus on, et reisijad peavad oma seadmed lennurežiimile seadma ning välja lülitama juhtmevaba ja bluetooth-funktsiooni.

Mobiiltelefone ja teisi raadiolainetel töötavaid elektroonikaseadmeid võib kasutada kuni lennuki uste sulgemiseni. Sellest hetkest alates saab kõnealuseid seadmeid, nagu nutitelefon, tahvelarvuti, e-luger, kaamera, väiksem kaasaskantav mängukonsool jms, kasutada ainult lennureziimil.

"Võimalus kasutada pea igaühel taskus või reisikotis kaasasolevat nutitelefoni, tahvlit, e-lugerit kogu reisi vältel teeb lennusõidu tänasest mugavamaks," lausus Estonian Airi juhatuse liige ja kommertsjuht Indrek Randveer. "See muudatus on esimene samm meie pardateenuse kontseptsiooni uuendamisel, mille eesmärk on pakkuda klientidele toredat ja võimalikult mugavat lennukogemust."

Esimesed lennufirmad Euroopas said oma riikide vastavatelt järelevalveametitelt loa mobiilseid seadmeid ka maandumisel ja õhkutõusmisel kasutada käesoleva aasta alguses. "Eelmisel nädalal kinnitas Eesti lennuamet uue korra, millega on nende seadmete kasutamine lennurežiimil lubatud kogu lennu vältel, ka Estonian Airi lennukitele," ütles Indrek Randveer.

Suuremamõõtmelised elektroonikaseadmed (näiteks sülearvutid) tuleb ohutuse tagamiseks ruleerimise, õhkutõusmise ja maandumise ajaks panna käsipagasi hoiukohta. Samal ajal ei ole lubatud ka kõrvaklappide kasutamine. Eriolukordades tuleb kõik elektroonikaseadmed lennuki meeskonna korraldusel välja lülitada.

Eesti rahvuslik lennufirma Estonian Air on suurim vedaja Tallinna lennujaamas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755