Rainer Saad • 13. august 2014
Jaga lugu:

Microsoft avalikustas 19 eurot maksva Nokia telefoni

Microsoft avalikustas uue 19 eurot maksva Nokia odavtelefoni, millega sihitakse kiiresti kasvavaid arenevaid turge.

Microsoft loodab telefoni hakata tarnima juba selles kvartalis, kuid esialgu ainult sellistesse riikidesse nagu India, Hiina ja Nigeeria. „Hinnanguliselt on maailmas vähemalt 1 miljard inimest, kellel ei ole mobiiltelefoni,” vahendas Reuters Microsofti telefoniüksuse asepresidendi Jo Harlow sõnu. 

Uus odavtelefon Nokia 130 võimaldab mängida muusikat ja videoid ning sellel on sisseehitatud taskulamp. Telefonil on 1,8 tolline ekraan, USB laadimine ning seda saab kasutada kas ühe või kahe SIM kaardiga. Aku kestab kuni 36 päeva ning telefonil on ka Bluetooth. Internetivõimalus puudub.

Uuringufirma IHS prognoosib, et odavtelefonide tarned kasvavad aastaks 2018 kuni 1,1 miljardini, kasvades iga-aastaselt 19,1 protsenti. Uuringufirma analüütikute arvates saab Microsofti uus telefon olema edukas, kuna odavtelefonide turul on konkurents väike.

„Praegu on mõningaid nutitelefone, mis maksavad alla 30 dollari, kuid need on väga aeglased, puutetundlik ekraan pole eriti reageeriv ning nende telefonide võimekus enamus rakendusi kasutada on väga piiratud,” ütles IHS’i mobiilianalüütik Daniel Gleeson.

Microsoftile pole see esimene kord, kui avalikustatakse Nokia odavtelefon. Juunis avalikustas Microsoft Nokia X2 nutitelefoni, mille hinnaks oli 99 eurot.

Eelmisel aastal oli Nokia turuosa odavtelefonide seas 25,2 protsenti. „Arenevatel turgudel on Nokia usaldatud tootemark,” ütles uuringufirma Mintel analüütik Sam Gee CNBC-le.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt