Autor: Birjo Must • 14. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lenovo lõikab kasumit ka kahanevalt turult

Maaima suurim personaalarvutitootja Lenovo esimese kvartali kvartali kasum tõusis 23%, kuna firmal õnnestus kasvatada turuosa nii arvutite ja mobiilseadmete segmentides.

Ettevõtte puhaskasum küündis juunis lõppenud esimeses kvartalis 213,5 miljoni dollarini, mis kasvas aastaga pea neljandiku võrra. Tulemus ületas analüütikute prognoose, vahendab Bloomberg.

Lenovo juht Yang Yuanqingi ütles intervjuus, et ettevõte peab USA valitsusega läbirääkimisi enam kui 5 miljardi dollariliste ülevõtmiste teostamiseks.

Kuigi sülearvutite turg tõmbub tasapisi koomale, on Yang suutnud hoida firma kasvujoonel nutitelefonide ja tahvelarvutite müügiga. Pärast kiiresti kasvavat mobiiltelefonide müüki koduturul Hiinas, laiendab Lenovo oma müüki ka Lähis-Idasse, Aafrikasse ja Lõuna-Ameerikasse.

„Nende äritegevus arenevatel turgudel on olnud edukas nii nutitelefonide kui sülearvutite segmendis,“ kommenteeris Sanford C. Bernstein & Co analüütik Alberto Moel. „Sülearvutite turu koomale tõmbumine aina süveneb, kuid Lenovo pöörab selle oma kasuks.“

Lenovo aktsia tõusis Hong Kongi börsil täna 2,1%. Tänavu aastal on aktsia tõusnud 22%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755