Autor: Merlin Mägi • 14. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ZeroTurnaround sulges ühe oma toote LiveRebel

Sel nädalal teatas üks Eesti edukamaid iduettevõtteid ZeroTurnaround OÜ oma klientidele teise toote LiveRebel arenduse peatamisest.

„Turg LiveRebel tootele ei ole veel piisavalt küps“, teatas ettevõtte tegevjuht ja asutaja Jevgeni Kabanov. „Võimalike klientidega suhtlemisel on saanud selgeks, et enne kui LiveRebel toote abil teatud protsesse automatiseerida, tuleb kõigepealt ettevõttes protsessid kaardistada, disainida, sõlmida kokkulepped eri töötajate ja eri osakondade vahel. Kuna antud valdkonnas ei ole ka välja kujunenud ühesed parimad tavad, siis ei ole see lihtne“, selgitas Kabanov.

Ettevõte osutab tuge olemasolevatele klientidele 2015. aasta augustini, maksab tagasi raha ettemakstud perioodi eest ja pakub ka tuge alternatiivsetele toodetele migreerumisel. Kabanov avaldas ettevõtte blogis põhjaliku postituse, milles ta selgitab selle toote ärimudeli otsimise tagamaid.

„LiveRebeli arendamise kogemus on ettevõtet palju edasi viinud. See on aidanud mõista tootearenduse ja ärimudelite leidmise olemust, koolitada välja väga tugeva tootejuhtimise meeskonna, õpetanud koostööd tootejuhtimise, tootearenduse, turunduse ja müügi meeskondade vahel. Tänu sellele on ettevõte täna oluliselt väärtuslikum ja tugevam“, selgitab Kabanov.

LiveRebel on tarkvara toode, mille abil saab automatiseerida tarkvara paigaldamist ja paikamist serveripargis. St. toode automatiseerib süsteemiadministraatorite poolt suurte keeruliste ja mahukate rakenduste uuendamise töö. Peamiselt suunitletud klientidele, kellel on kasutusel mõni Java aplikatsiooni server aga toetab ka teisi tehnoloogiaid.

Ettevõtte esimene toode on JRebel, mille ärimudel leiti kiirelt ja suhteliselt valutult. JRebel on nüüdseks turul olnud seitse aastat. Seda on müüdud ligi 90-sse riiki tuhandetele klientidele ning toote käive on iga aastaga mitmekordselt suurenenud. Juunis tuli ettevõtte turule oma kolmanda tootega XRebel mis osutus algusest peale väga populaarseks. Mõlema toote lõppkasutajaks on tarkvaraarendajad ning mõlemad tooted aitavad kiiremini luua kvaliteetset tarkvara.

Ettevõte jätkab JRebeli ja XRebeli arendamist ning suunas LiveRebeli tiimist vabanenud tarkvarainsenerid ja tootejuhid appi neid arendama ja toetama. See võimaldab nende kahe toote osas veelgi kiiremini edasi liikuda. Lisaks on ettevõttel veel rida JRebeli kliendigruppi ja valdkonda puudutavaid tooteideid. Neid asutakse läbi kaaluma ning võimalik et juba 2015. aastal alustatakse mõne järgmise toote arendamist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755