Autor: Birjo Must • 25. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazon astub reklaamiäris Google’i kandadele

Amazon.com valmistub reklaamiäris aina enam astuma Google’i kandadele ning arendab oma tarkvara, et uurida veebireklaami abiga miljonite aktiivsete veebikauplejate tegevust.

Spetsialistide sõnul võib uus süsteem tulevikus ohustada Google’i 50miljardilise aastakäibega reklaamiäri, vahendab MarketWatch.

USA internetikaubamaja on juba alustanud teistele veebilehtedele reklaamide paigutamisega. Märgid aga näitavad, et ettevõttel on selles valdkonnas väga suured ambitsioonid.

„Amazon võib kasutada oma valduses olevaid andmeid klientide käitumismustrite kohta, et teha reklaamid palju efektiivsemaks,“ ütles uuringufirma IDC analüütik Karsten Weide. „Turundajatele meeldiks väga omada uut alternatiivi väljaspool Google’it ja Facebooki.“

Amazon on juba mõnele potentsiaalsele partnerile teatanud, et hakkab uut platvormi tänavu aasta lõpus testima. Asjaga kursis olevate inimeste sõnul on ettevõttel plaanis võimaldada turundajatel ligipääs pea 250 miljonile aktiivsele Amazon.com teenuse kasutajale.

Amazon jääb siiski peamiselt internetikaubamajaks, kuid reklaamiäri võib aidata tal hoogsalt käivet ja kasumimarginaali kasvatada. Samas võib ettevõte seista silmitsi mitme takistusega. Näiteks olevat Google maksnud 2013. aastal üle 9 miljardi dollari teistele veebisaitidele, kuhu oma reklaami paigutas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755