Autor: Merlin Mägi • 27. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tahab luua digitaalsed saatkonnad

Riigi küberkaitse­strateegia loomise käigus küpses plaan dubleerida hulk riigi toimimiseks vajalikke andmeid ja teenuseid Eestiga sõbralikes suhetes olevates riikides asuvatesse serveritesse.

Juba praegu on teatud Eesti saatkondades olemas serverid, kus hoitakse koopiaid riiklikult olulistest andmekeskkondadest ja -registritest, kirjutab Postimees. Oluliste andmebaaside dubleerimise tarbeks plaanitakse luua peale füüsiliste saatkondade veel eraldi digitaalsed andmesaatkonnad ehk hakata rentima pinda sõbralikes riikides asuvates ja kõrgetele turvastandarditele vastavates serveriparkides.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsleri Taavi Kotka sõnul aitavad andmesaatkonnad kindlustada riigi digitaalset järjepidevust ning samuti selle toimimist võimalikes kriisiolukordades, nagu küberrünnakud või äärmusliku teoreetilise näitena ka riigi territooriumi okupeerimine.

Eile toimunud e-Eesti nõukogu nõupidamisel sai andmesaatkondade idee rohelise tule.

Loe pikemat lugu Postimehest.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755