Autor: Mari Mets • 28. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Garage48 meelitab naisi programmeerima

Ainult naistele mõeldud programmeerimisnädalavahetuse korraldamisega alustanud MTÜ Tech Sisters kutsub naisi osalema tarkvaraarendus- ja leiutamismaratonil Garage48.

Kuna huvi 2012. aastal toimunud naisprogrammeerijate workshop’i vastu oli suur, asus Tech Sisters otsima uusi võimalusi, kuidas rohkem naisi programmeerimisse kaasata. Hiljem on ühendus korraldanud näiteks ka naistele suunatud robootika töötube.

Tech Sistersi seisukoht on, et naiseks olemine ei tähenda, et suurim panus tehnoloogiasse peaks olema töö IT-ettevõtte sekretärina, vaid igaüks saab huvi korral leida endale rakendust tehnoloogiaettevõtluses, olgu siis selle turundamise, tarkvaraarenduse või kommunikatsiooni vallas.

MTÜ Tech Sistersi eestvedajad Janika Liiv, Katrin Loodus, Kadri Uljas, Mari-Liis Lind, Esta Prangel ja Diana Poudel peavad oma tehnoloogiaalast kolumni ka naisteajakirjas Anne ja Stiil.

Loe naiste kaasamisest Garage 48 tarkvara hackathonidele rohkem siit.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755