Autor: Mait Kraun • 29. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google tahab kaupu droonidega vedada

Google teatas, et on hakanud testima esemete kättetoimetamist mehitamata õhusõidukitega. Tehnoloogiagigant käivitas selle kuu aluges Project Wing (projekt tiib) raames saladusliku kaheaastase programmi.

Meeskond Google’i insenere ja mehitamata õhusõidukite (UAV) eksperte viisid sel kuul läbi rohkem kui 30 testilendu. Droonidega testiti erinevate kaupade transportimist sealhulgas šokolaadid, veepudelid, raadiod ja esmaabipakid. Testilennud toimusid 1 kilomeetri raadiuses, vahendab CNN Money.

Google arendas testimise jaoks ise välja tiibade ja rootoritega prototüübi, mis on 1,5 meetrit lai ja võib tõusta kuni 60 meetri kõrgusele. See on piisav, et vältida kokkupõrkeid majade ja puudega.

Mehitamata õhusõidukitel on potentsiaali viia läbi murrang kaupade transpordis. Google’ile tüüpilises võtmes püüab ettevõte avalikust veenda, et droone hakatakse kasutama selleks, et maailma paremaks teha. Alguses oli Project Wing’i eesmärgiks transportida õhusõidukitega südameinfarkti ohvritele elektrilisi südamestimulaatoreid (defibrillaatoreid).

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755