Autor: Raido Neemre • 29. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsung paiskas turule Gear S nutikella

Samsung tuli kõigest loetud päevad enne iWatchi müügile tulekut turule oma uusima nutikella, Gear S-ga.

Samsungi seadmel on 2-tolline kumer ekraan ning kell töötab Samsungi oma Tizeni operatsioonisüsteemil. Gear S-l on 3G, wifi ja bluetoothi võimekus ning sellega saab vastu võtta telefonikõnesid ning saata sõnumeid.

Tarbijad saavad uut kella osta alates oktoobri algusest, kuid hind ei ole veel lõplikult paika pandud.

Nutikellasid on kritiseeritud nende inetu välimuse tõttu, kuid Gear S näeb välja nagu traditsiooniline kell; kella välimus võib analüütikute sõnul sellele suure eelise anda.

“Disaini paranemine on väga suur samm edasi, kuna kellad on täpselt nagu nutitelefonidki moeaksessuaarid,” märkis IHS-i mobiilianalüütik Daniel Gleeson.

Hoolimata disaini muutmisest ning seadme suurenenud võimekusest, ei usu paljud analüütikud, et nutikellal on piisavalt kasulikke rakendusi.

“Ma ei ole jätkuvalt kindel nende rakenduste vajalikkuses. Ma ei näe põhjust, miks üks keskmine inimene peaks vajama nutikella ning tavakella välimus muudab seadme vaid kallimaks,” märkis Minteli tehnoloogianalatüütik Sam Gee.

Samsugi teade kella müükipaiskamise kohta tuli vaid päev enne Apple iWatchi eeldatava müügiletuleku teatamisest. Samas avalikus ka LG oma teise nutikella, G Watch R turuletuleku.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755